Εκτέλεση
- Βράζουμε τις πατάτες και αφού κρυώσουν ελαφρά, ώστε να μπορούμε να τις πιάσουμε, τις ξεφλουδίζουμε και τις κομματιάζουμε.
- Προσθέτουμε τον ταραμά, τις πατάτες, το κρεμμύδι και το λεμόνι στο μίξερ (κόφτες) ή στο μπλέντερ και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
- Ενώ έχουμε το μίξερ σε λειτουργία, προσθέτουμε το ελαιόλαδο σταγόνα σταγόνα, με ροή κλωστής, μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο, απαλό και κρεμώδες. Στο τέλος προσθέτουμε το νερό.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο. Σερβίρουμε τη ταραμοσαλάτα πάντα κρύα και τη γαρνίρουμε με ελιές, κάππαρη και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 20 μερίδες:
- 2 μέτριες πατάτες βραστές (με τη φλούδα)
- 115 γρ. ταραμά (λευκό ή κόκκινο)
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Χυμό από 1 ½ λεμόνι
- 2 κουταλιές της σούπας ξίδι
- 2 κουταλιές της σούπας νερό
- 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
- Ελιές, κάππαρη και μαϊντανό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα
Tips: Σε περίπτωση που η ταραμοσαλάτα σας κόψει, προσθέστε λίγο νερό και συνεχίστε το χτύπημα. Αν θέλετε αντί για κρεμμύδι μπορείτε να το αντικαταστήσετε με λίγο πράσο. Ο λευκός ταραμάς είναι ακριβότερος από τον κόκκινο αλλά και καλύτερος ποιοτικά. Μια εύκολη συνταγή ταραμοσαλάτα με πατάτα χωρίς ψωμί.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 28 | γρ. |
Ενέργεια | 113 | kcal |
Πρωτεΐνες | 1,5 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 2,7 | γρ. |
Λιπαρά | 10,7 | γρ. |
Χοληστερίνη | 21 | mg |
Νάτριο | 560 | mg |