Εκτέλεση
- Πλένουμε τις πιπεριές, τις ανοίγουμε στη μέση και αφαιρούμε τους σπόρους με τρεχούμενο νερό, το κοτσάνι και τις ίνες. Τις στεγνώνουμε.
- Τις απλώνουμε σε ένα ταψί και τις ραντίζουμε με λάδι και χοντρό αλάτι.
- Τις ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου, σε απόσταση μια σκάλα επάνω από τη μέση, για περίπου 20 λεπτά ως τη στιγμή που θα μαλακώσουν αρκετά.
- Όπως είναι ζεστές, τις βάζουμε σε μια πλαστική σακούλα και κλείνουμε το στόμιό της καλά. Αφήνουμε τις πιπεριές στη σακούλα να «ιδρώσουν».
- Μετά τις ξεφλουδίζουμε πολύ εύκολα τραβώντας μόνο την φλούδα και όχι την πολύτιμη σάρκα. Τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Τις τοποθετούμε προσεκτικά όσο το δυνατόν όρθιες σε γυάλινο βάζο (έχουμε αποστειρώσει στο φούρνο τα γυάλινα βάζα μας), προσθέτοντας το λάδι και το ξίδι αφήνοντας 1 εκ. από το τελείωμα.
- Βιδώνουμε καλά το καπάκι και αναποδογυρίζουμε τα βάζα για να σφραγίσουν.
- Διατηρούμε το βάζο με τις πιπεριές στο ψυγείο.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 3 μερίδες:
- 1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης
- Αλάτι χοντρό
- ¾ φλιτζάνι ξίδι
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Tips: Ανάμεσα στις ψητές πιπεριές Φλωρίνης σε βάζο μπορούμε επιπλέον να τοποθετήσουμε ένα μικρό φύλλο δάφνης, 2-3 σκ. σκόρδου ολόκληρες ή κομμένες στη μέση, κόκκους πιπεριού και λίγο μαραθόσπορο. Οι πιπεριές Φλωρίνης είναι πλούσιες σε βιταμίνες C, Α, Κ και Ε και περιέχουν λίγες θερμίδες.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 90 | γρ. |
Ενέργεια | 113 | kcal |
Πρωτεΐνες | 4 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 4 | γρ. |
Λιπαρά | 9 | γρ. |
Χοληστερίνη | 0 | mg |
Νάτριο | 120 | mg |