Εκτέλεση
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο δυόσμο και το μέλι σε ένα μέτριο μπολ. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βραστό νερό και το αφήνουμε για 30 λεπτά.
- Το σουρώνουμε σε μια γυάλινη κανάτα, πιέζοντας τα στερεά να βγάλουν τα υγρά τους.
- Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού ή λάιμ και το κρύο νερό.
- Τοποθετούμε τη λεμονάδα στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
- Γεμίζουμε 4 ποτήρια με ολόκληρα ή θρυμματισμένα παγάκια, συμπληρώνουμε με τη λεμονάδα, βάζουμε καλαμάκι και γαρνίρουμε με φύλλα μέντας ή δυόσμο, φέτες λεμονιού και σερβίρουμε!
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 4 μερίδες:
- 1/2 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
- 1/3 φλιτζανιού μέλι
- 2 φλιτζάνια βραστό νερό
- 1/3 φλιτζανιού φρέσκο χυμό λεμονιού ή λάιμ
- 1 1/2 φλιτζάνι (περίπου) κρύο νερό
- Παγάκια
- Φρέσκα φύλλα δυόσμου ή μέντας
- Φέτες λεμονιού
Tips:Για ακόμη λιγότερες θερμίδες μπορείτε να αντικαταστήσετε το μέλι με κρυσταλλική στέβια. Τα φύλλα του δυόσμου και τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C. Επιπλέον τα φύλλα δυόσμου περιέχουν βιταμίνη Α, νιασίνη (βιταμίνη Β3), μαγνήσιο και σίδηρο.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 244 | γρ. |
Ενέργεια | 71 | kcal |
Πρωτεΐνες | 0 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 17,7 | γρ. |
Λιπαρά | 0 | γρ. |
Χοληστερίνη | 0 | mg |
Νάτριο | 1 | mg |