
Εκτέλεση
- Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, το αλάτι, το χυμό λεμονιού και αλέθουμε καλά για 7-10 δευτερόλεπτα μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το ταχίνι και το νερό και τα αλέθουμε για άλλα 7-10 δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο λείο και βελούδινο.
- Βάζουμε το μείγμα σε μία πιατέλα, στολίζουμε με μερικά φύλλα δυόσμου ή μαϊντανού.
- Διατηρείται στο ψυγείο για μερικές μέρες.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 4 μερίδες:
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2-3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- ½ φλιτζάνι ταχίνι
- ¼ φλιτζανιού νερό
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
To ταρατόρ (tarator), είναι μία υπέροχη σάλτσα από αρχαιοτάτων χρόνων, που την χρησιμοποιούσαν οι Αιγύπτιοι σε ψάρια. Για την Μέση Ανατολή είναι κάτι σαν το τζατζίκι για εμάς τους Έλληνες. Συνοδεύει όλα τα φαγητά ειδικά τα τηγανιτά και ψητά κρέατα, κοτόπουλα, ψάρια, λαχανικά, γύρο, σαουάρμα και φαλάφελ.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 43 | γρ. |
Ενέργεια | 106 | kcal |
Πρωτεΐνες | 2,7 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 4,6 | γρ. |
Λιπαρά | 8,6 | γρ. |
Χοληστερίνη | 0 | mg |
Νάτριο | 309 | mg |
