Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ χτυπάτε καλά τη μουστάρδα, το μέλι και το ξίδι.
- Προσθέτετε τη ρίγανη, το πιπέρι και στο τέλος λίγο-λίγο το λάδι, ενώ χτυπάτε με το σύρμα.
Υλικά:
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
- ½ φλιτζάνι λευκό βαλσάμικο ξίδι
- 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Dijon
- ¼ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- ¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
- 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
Η βινεγκρέτ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μαρινάδες και ως σάλτσα για κρέατα, ψάρια, θαλασσινά και λαχανικά. Είναι μια εύκολη σάλτσα που μπορεί να φτιαχτεί γρήγορα και να διατηρηθεί για αρκετό καιρό.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 15 | γρ. |
Ενέργεια | 90 | kcal |
Πρωτεΐνες | 0 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 2 | γρ. |
Λιπαρά | 9,5 | γρ. |
Χοληστερίνη | 0 | mg |
Νάτριο | 12 | mg |