
Εκτέλεση
- Ξεπλένετε πολύ καλά το κρέας για να καθαρίσει από το αίμα.
- Βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό το κρέας με λίγο αλάτι, ενώ κατά διαστήματα αφαιρείτε τον αφρό που δημιουργείται με μια κουτάλα. Όταν αρχίσει να μαλακώνει το κρέας προσθέτετε το πράσο, το σέλερι και το δαφνόφυλλο. Όταν το κρέας έχει βράσει καλά (πρέπει να το διαπερνάει με ευκολία το πιρούνι) το αφαιρείτε μαζί με το σέλερι και τα βάζετε σε μια πιατέλα σκεπάζοντάς τα με μια μεμβράνη για να μην ξεραθούν.
- Μετράτε το ζωμό. Θα χρειαστείτε 1,2 λίτρα, οπότε αν είναι λιγότερος συμπληρώνετε ζεστό νερό.
- Βάζετε το ζωμό στην κατσαρόλα, προσθέτετε τον πολτό ντομάτας (αν βάλουμε), το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Μόλις κοχλάσει το υγρό ρίχνετε το ρύζι και αφήνετε να βράσει για 15 λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού μη σας κολλήσει.
- Σερβίρετε τη σούπα με το κρέας και το σέλερι κομμένο σε μικρότερα κομμάτια μέσα ή πλάι στη σούπα
Υλικά για 6 μερίδες:
- 1200 γρ. μοσχάρι (από ποντίκι)
- 2 πράσα, κομμένα σε ροδέλες
- 2 κλωνάρια σέλερι, μαζί με τα φύλλα τους, ολόκληρα
- 1 δαφνόφυλλο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 120 γρ. ρύζι γλασέ
- 1/2 κονσέρβα ντοματάκια, πολτοποιημένα (προαιρετικά)
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Φροντίστε την ποιότητα του κρέατος, μην το αγοράσετε «μαραμένο» από το σούπερ μάρκετ. Ψωνίστε ένα φρέσκο κομμάτι μοσχαρίσιο κρέας. Είναι μια πολύ θρεπτική και γευστική και ελαφριά κρεατόσουπα που γίνεται εύκολα. Κατάλληλη για όλη την οικογένεια, για όλες τις ηλικίες (για μωρά στο multi).
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 430 | γρ. |
Ενέργεια | 432 | kcal |
Πρωτεΐνες | 58,1 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 15 | γρ. |
Λιπαρά | 15,5 | γρ. |
Χοληστερίνη | 188 | mg |
Νάτριο | 293 | mg |
