Εκτέλεση
- Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με υγρή πετσετούλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το σκόρδο και το πράσο σε χαμηλή φωτιά για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια, σκεπάζουμε και τα μαγειρεύουμε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μαραθούν ελαφρά.
- Ρίχνουμε το κρασί, το ζωμό καυτό, την πατάτα και αφήνουμε να βράσουν με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 10 - 15 λεπτά.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε το μείγμα σε δόσεις στο μπλέντερ.
- Ρίχνουμε τον πολτό στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χυλώσει ελαφρώς η σούπα.
- Προσθέτουμε τον δυόσμο, τον μαϊντανό, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Υλικά για 4 μερίδες:
- 500 γρ. μανιτάρια λευκά (Champignon)
- 250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
- 3 κoυτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι κρασί λευκό ξηρό
- 1 πράσο (το άσπρο μέρος), ψιλοκομμένο
- 1 πατάτα κομμένη σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 2 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα ή 1 κουτ. γλυκού ξερός, τριμμένος
- 3 κουτ. σούπας φυλλαράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- 1 λίτρο ζωμός κότας, πολύ ζεστός
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Tips: Οι σούπες πρέπει να σιγοβράζουν δηλαδή να μαγειρεύονται σε μεσαία προς χαμηλή φωτιά, σε κατσαρόλα σκεπασμένη, γιατί διαφορετικά εξατμίζονται πολύ γρήγορα τα υγρά. Για να μη θολώσει η σούπα στην όψη αλλά και για να μη γίνει γλυφή στη γεύση, πρέπει να την ξαφρίζουμε ανά τακτά διαστήματα. Το ξάφρισμα δεν γίνεται με τρυπητή, αλλά με κανονική κουτάλα. Συνταγή εύκολη μανιταρόσουπα βελουτέ διαίτης με 210 θερμίδες ανά μερίδα.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 370 | γρ. |
Ενέργεια | 210 | kcal |
Πρωτεΐνες | 8 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 19,2 | γρ. |
Λιπαρά | 11,2 | γρ. |
Χοληστερίνη | 0 | mg |
Νάτριο | 940 | mg |