Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτετε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο. Μαγειρεύετε τα λαχανικά σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά, 10 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν.
- Δυναμώνετε τη φωτιά στο μέγιστο και προσθέτετε τις γλυκοπατάτες, το καλαμπόκι και το ζωμό. Αφήνετε το μείγμα να πάρει βράση και στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε 20 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Ρίχνετε τα ζυμαρικά και βράζετε 10 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν και να γίνουν al dente. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε αμέσως.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 4 μερίδες:
- 2 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 2 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο
- 350 γρ. γλυκοπατάτες κομμένες σε κομματάκια
- 400 γρ. καλαμπόκι κατεψυγμένο ή κονσέρβας στραγγισμένο
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
- 90 γρ. (1 φλιτζ.) βίδες
- αλάτι και πιπέρι
Tips: Αν προτιμάτε τη σούπα σας πιο κρεμώδη, πολτοποιήστε 2 φλιτζάνια λαχανικών από το περιεχόμενό της στο μπλέντερ και στη συνέχεια προσθέστε το μείγμα στη σούπα και ανακατέψτε καλά προτού τη σερβίρετε. Συνταγή σούπα με λαχανικά και ζυμαρικά με 290 θερμίδες ανά μερίδα. Εύκολη και γρήγορη, ιδανική για ορεκτικό, κυρίως ή συνοδευτικό πιάτο.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 450 | γρ. |
Ενέργεια | 290 | kcal |
Πρωτεΐνες | 6,8 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 46,1 | γρ. |
Λιπαρά | 8,7 | γρ. |
Χοληστερίνη | 0 | mg |
Νάτριο | 711 | mg |