Εκτέλεση
- Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε το μήλο και το αχλάδι. Το κόβουμε σε φέτες, αφαιρώντας τα σκληρά τμήματα της καρδιάς, καθώς και τα κουκούτσια.
- Βράζουμε το μήλο και το αχλάδι με το νερό σ' ένα κατσαρολάκι για 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Στα μισά της βράσης ρίχνουμε ελάχιστη κανέλα σκόνη (ανακατεύοντας).
- Το αφήνουμε να γίνει χλιαρό και το περνάμε από το μίξερ.
Υλικά για 1 μερίδα:
- 50 γρ. μήλο
- 1 μικρό ζουμερό αχλάδι
- 1 πρεζούλα κανέλα
- 4-5 κουταλιές της σούπας νερό
Tips: Αποθηκεύστε την κρέμα που θα περισσέψει σε ένα αεροστεγές δοχείο, αλλά μην το διατηρείτε στο ψυγείο πάνω από δύο ημέρες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μητρικό γάλα ή φόρμουλα αντί για νερό. Εύκολη συνταγή κομπόστα μήλο και αχλάδι για μωρό χωρίς ζάχαρη.
| Διατροφικά στοιχεία | ||
|---|---|---|
| Ποσότητα ανά μερίδα | 220 | γρ. |
| Ενέργεια | 81 | kcal |
| Πρωτεΐνες | 0 | γρ. |
| Υδατάνθρακες | 21 | γρ. |
| Λιπαρά | 0 | γρ. |
| Χοληστερίνη | 0 | mg |
| Νάτριο | 1 | mg |
