![pitakia-me-kotopoulo-kai-spanaki](/images/pitakia-me-kotopoulo-kai-spanaki.jpg)
Εκτέλεση
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε μία κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο για 8 λεπτά περίπου.
- Προσθέτετε το σπανάκι, το ανθότυρο, το γάλα, το κορν φλάουρ, το ένα αυγό, τα φιστίκια και το μοσχοκάρυδο. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά.
- Μοιράζετε το μείγμα στις σφολιάτες και τις τυλίγετε σε πιτάκια. Τα τοποθετείτε σε ταψάκι που έχετε λαδώσει ελαφρώς, τα αλείφετε με χτυπημένο αυγό και πασπαλίζετε με το σουσάμι.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C, για 30 λεπτά περίπου.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 6 μερίδες:
- 2 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε κύβους
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 220 γρ. σπανάκι βρασμένο, μόνο τα φύλλα
- 100 γρ. ανθότυρο
- 50 ml γάλα
- 1 κουταλάκι κορν φλάουρ
- μια πρέζα μοσχοκάρυδο
- αλατοπίπερο
- 1 φύλλο φρέσκιας σφολιάτας, χωρισμένο στα 6
- 2 αυγά
- 25 γρ. φιστίκια, θρυμματισμένα
- λευκό και μαύρο σουσάμι, για πασπάλισμα
Tips: Μπορείτε να προσθέσετε λίγο άνηθο και μαϊντανό ανάλογα με το πόσο αρέσει στον καθένα. Συνταγή πιτάκια με κοτόπουλο και σπανάκι. Ένα φαγητό εύκολο και νόστιμο, ιδανικό για παιδιά και όχι μόνο.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 205 | γρ. |
Ενέργεια | 475 | kcal |
Πρωτεΐνες | 25,5 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 27,8 | γρ. |
Λιπαρά | 29,1 | γρ. |
Χοληστερίνη | 119 | mg |
Νάτριο | 392 | mg |
![myDiatrofi8](/images/myDiatrofi8.png)