myDiatrofi

Κοτοσαλάτα με φασόλια

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Αθλητικές

 

kotosalata-me-fasolia

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε, καθαρίζουμε και βράζουμε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά. Για να διατηρήσουν το ωραίο πράσινο χρώμα τους τα σουρώνουμε αμέσως και τα βυθίζουμε σε παγωμένο νερό με πάγο. Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο με τη μουστάρδα, το ξύδι, ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα φασολάκια, τα ντοματίνια και τα λευκά φασόλια και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε ελαφρώς τη σχάρα του φούρνου. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο τα φιλέτα κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές, τα αλατοπιπερώνουμε καλά, τα ακουμπάμε στη σχάρα και την τοποθετούμε σε ένα από τα ψηλά ράφια του φούρνου. Στη βάση του φούρνου τοποθετούμε ένα ταψί, για να μαζέψει τυχόν υγρά από το ψήσιμο.
  4. Ψήνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου για 5 - 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Για να δούμε αν είναι έτοιμα, κόβουμε ένα και να ελέγξουμε αν έχει ασπρίσει καλά ως το κέντρο του. Αν δούμε τυχόν ροζέ σημεία στο ψαχνό, συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμα.
  5. Βγάζουμε τα φιλέτα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  6. Τα προσθέτουμε και αυτά στο μπολ, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!!!
 Υλικά για 6 μερίδες:
  • 340 γρ. φασολάκια φρέσκα βρασμένα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 450 γρ. κοτόπουλο φιλέτο
  • 400 γρ. λευκά φασόλια ξερά (έτοιμα κονσέρβας)
  • 2 φλιτζάνια ντοματίνια κομμένα στη μέση

Tips: Αν δεν θέλουμε για πιο γρήγορα, κονσερβοποιημένα φασόλια, μουλιάζουμε τα ξερά φασόλια από το προηγούμενο βράδυ (12 ώρες) και την επόμενη τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε σε άφθονο νερό για 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.

Αν δεν θέλουμε το κοτόπουλο να ψηθεί στο γκριλ, μπορούμε να το βράσουμε ή να ρίξουμε ελάχιστο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, να το ζεστάνουμε σε δυνατή φωτιά και όταν κάψει βάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου. Μόλις πάρουν χρώμα από την μια πλευρά τα γυρίζουμε και από την άλλη. Περιμένουμε να πάρουν χρώμα και από αυτή. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου γυρίζοντας τα ανά τακτά χρονικά διαστήματα και από τις δυο πλευρές.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 260 γρ.
Ενέργεια 306 kcal
Πρωτεΐνες 27,3 γρ.
Υδατάνθρακες 24,6 γρ.
Λιπαρά 11,6 γρ.
Χοληστερίνη 53 mg
Νάτριο 317 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ