Εκτέλεση
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες. Το πλένουμε και το στραγγίζουμε καλά σε σουρωτήρι. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι. Τοποθετούμε ένα-ένα τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα κοκκινίζουμε από όλες τις μεριές σε μέτρια θερμοκρασία.
- Ρίχνουμε στη συνέχεια, συγχρόνως, τα αποφλοιωμένα ντοματάκια ψιλοκομμένα, τα σκόρδα και το κρασί.
- Αλατοπιπερώνουμε, ελαττώνουμε τη θερμοκρασία και κλείνουμε την κατσαρόλα.
- Τελειώνει όταν θα έχει μείνει με τη σάλτσα του.
- Αφαιρούμε το κοτόπουλο και προσθέτουμε τόσο νερό όσο γράφει η συνταγή του κουτιού. Άλλα πλιγούρια παίρνουν περισσότερο και άλλα λιγότερο νερό.
- Όταν μαλακώσει το πλιγούρι, το κατεβάζουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε σκεπασμένο 5-10 λεπτά να φουσκώσει και το σερβίρουμε ζεστό με το κοτόπουλο.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 5 μερίδες:
- 1 κοτόπουλο (1 ½ κιλό)
- 1 ½ φλιτζ. πλιγούρι
- αλάτι
- 1 κουτί ντομάτες αποφλοιωμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ½ ποτήρι κρασί κόκκινο ξηρό
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Tips: Η αναλογία πλιγούρι προς νερό είναι περίπου 1 προς 3. Εάν το προτιμάτε πιο ζουμερό βάλτε 4 ποτήρια νερό. Συνταγή κοτόπουλο με πλιγούρι κοκκινιστό στη κατσαρόλα με 478 θερμίδες ανά μερίδα. Ένα γεύμα υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 380 | γρ. |
Ενέργεια | 478 | kcal |
Πρωτεΐνες | 49,6 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 35,9 | γρ. |
Λιπαρά | 15,2 | γρ. |
Χοληστερίνη | 132 | mg |
Νάτριο | 349 | mg |