myDiatrofi

Κοτόπουλο με πλιγούρι κοκκινιστό

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Αθλητικές

 

kotopoulo me pligoyri kokkinisto

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες. Το πλένουμε και το στραγγίζουμε καλά σε σουρωτήρι. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι. Τοποθετούμε ένα-ένα τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα κοκκινίζουμε από όλες τις μεριές σε μέτρια θερμοκρασία.
  2. Ρίχνουμε στη συνέχεια, συγχρόνως, τα αποφλοιωμένα ντοματάκια ψιλοκομμένα, τα σκόρδα και το κρασί.
  3. Αλατοπιπερώνουμε, ελαττώνουμε τη θερμοκρασία και κλείνουμε την κατσαρόλα.
  4. Τελειώνει όταν θα έχει μείνει με τη σάλτσα του.
  5. Αφαιρούμε το κοτόπουλο και προσθέτουμε τόσο νερό όσο γράφει η συνταγή του κουτιού. Άλλα πλιγούρια παίρνουν περισσότερο και άλλα λιγότερο νερό.
  6. Όταν μαλακώσει το πλιγούρι, το κατεβάζουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε σκεπασμένο 5-10 λεπτά να φουσκώσει και το σερβίρουμε ζεστό με το κοτόπουλο.

Καλή σας όρεξη!!!

Υλικά για 5 μερίδες:

 

  • 1 κοτόπουλο (1 ½ κιλό)
  • 1 ½ φλιτζ. πλιγούρι
  • αλάτι
  • 1 κουτί ντομάτες αποφλοιωμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ½ ποτήρι κρασί κόκκινο ξηρό
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Tips: Η αναλογία πλιγούρι προς νερό είναι περίπου 1 προς 3. Εάν το προτιμάτε πιο ζουμερό βάλτε 4 ποτήρια νερό. Συνταγή κοτόπουλο με πλιγούρι κοκκινιστό στη κατσαρόλα με 478 θερμίδες ανά μερίδα. Ένα γεύμα υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 380 γρ.
Ενέργεια 478 kcal
Πρωτεΐνες 49,6 γρ.
Υδατάνθρακες 35,9 γρ.
Λιπαρά 15,2 γρ.
Χοληστερίνη 132 mg
Νάτριο 349 mg
myDiatrofi8