myDiatrofi

Ισπανική ομελέτα (Tortilla de patatas)

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Αυγά-ομελέτες

 

ispaniki-omeleta-tortilla-de-patatas

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κύβους, τις βράζουμε και τις στραγγίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα.
  2. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές ροδέλες και τις πιπεριές σε μικρά και λεπτά ραβδάκια. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και πολτοποιούμε το σκόρδο.
  3. Χτυπάμε τα αυγά με το πιρούνι.
  4. Σε αντιπολιτικό τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο, τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι και την πάπρικα. Περιχύνουμε με τα αυγά.
  5. Αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί και σηκώνουμε ελαφρά την άκρη να δούμε αν ρόδισε από κάτω. Την γυρίζουμε με τη βοήθεια ενός μεγάλου, ρηχού πιάτου: κρατώντας το πιάτο γερά, γυρίζουμε επάνω το τηγάνι, ώστε να γλιστρήσει η ομελέτα στο πιάτο και ξαναβάζουμε προσεκτικά την ομελέτα, να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
  6. Μόλις ροδίσει η ομελέτα και από τις δυο πλευρές, είναι έτοιμη. Τη σερβίρουμε κομμένη σε κομμάτια, ζεστή ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Καλή σας όρεξη!!!
 Υλικά για 2 μερίδες:
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μέτρια πατάτα
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κλαδάκια μαϊντανό
  • Αλάτι - πιπέρι

Tips: μπορείτε να ρίξετε πάνω από την ομελέτα φρέσκο κρεμμυδάκι και να την συνοδεύσετε με ντομάτα για ακόμα καλύτερη γεύση.
Χαρακτηριστικό στην ισπανική ομελέτα είναι οι πατάτες που περιέχει, επίσης χρησιμοποιούνται κρεμμύδια, ντομάτες και γλυκές πιπεριές. Συναντάται συχνά σε μενού διαφόρων tapas σε ισπανικά μεζεδοπωλεία, αλλά είναι γνωστή και διεθνώς.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 275 γρ.
Ενέργεια 301 kcal
Πρωτεΐνες 9 γρ.
Υδατάνθρακες 19 γρ.
Λιπαρά 21 γρ.
Χοληστερίνη 191 mg
Νάτριο 450 mg
myDiatrofi8

 

Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ