Εκτέλεση
- Με ένα σύρμα χτυπάμε τα αυγά, το γάλα και το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών σε ένα μικρό ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε με τα λαχανικά, τη γαλοπούλα και το τυρί.
- Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, ψήνουμε για 15-20 λεπτά, ανάλογα το φούρνο μέχρι να ροδίσει η ομελέτα.
- Βγάζουμε από το φούρνο και με τη βοήθεια της λαδόκολλας Πιάνοντας την ομελέτα από την μία μεριά αρχίζουμε να την τυλίγουμε, χωρίς όμως να τη σφίξουμε πολύ.
- Τη τοποθετούμε σε μια πιατέλα, κόβουμε φέτες και σερβίρουμε με ντοματοσαλάτα ή σαλάτα εποχής.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 6 μερίδες:
- 8 αυγά
- 1 φλιτζάνι γάλα 1,5%
- 1/3 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 μέτρια ντομάτα ψιλοκομμένη
- 4 φέτες γαλοπούλα ψιλοκομμένη
- 1/4 φλιτζανιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 1/2 φλιτζάνι (180 γρ.) τυρί μοτσαρέλα light τριμμένη
- αλάτι - πιπέρι
Tips: Αν χτυπήσουμε τα αυγά με το αλεύρι πρώτα και στη συνέχεια προσθέσουμε το γάλα, θα μας δώσει στην ομελέτα μια πιο λεία υφή.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 160 | γρ. |
Ενέργεια | 212 | kcal |
Πρωτεΐνες | 20,1 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 8,1 | γρ. |
Λιπαρά | 11 | γρ. |
Χοληστερίνη | 278 | mg |
Νάτριο | 674 | mg |