Εκτέλεση
- Στρώνουμε ένα ταψί (περ. 18 x 25 εκ.) με αλουμινόχαρτο και το αλείφουμε με λάδι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C.
- Καθαρίζουμε το σκόρδο. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε τις πιπεριές, τις πλένουμε και τις κόβουμε στη μέση. Αφαιρούμε τα κοτσάνια και τους σπόρους και τις κόβουμε σε κύβους.
- Βάζουμε λίγο λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια. Λιώνουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τα σοτάρουμε όλα μαζί για περίπου 8 λεπτά. Αφήνουμε τα λαχανικά να κρυώσουν.
- Κόβουμε τις πατάτες σε κυβάκια και τις ανακατεύουμε με τα λαχανικά. Χτυπάμε τα αβγά και τα ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος, το τυρί και το σχοινόπρασο. Ρίχνουμε το μείγμα στα λαχανικά και αλατοπιπερώνουμε.
- Αδειάζουμε στο ταψί το μείγμα της ομελέτας και το ισιώνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 35 λεπτά. Το μείγμα πρέπει να έχει πήξει και από μέσα.
- Βγάζουμε την ομελέτα από το ταψί, την κόβουμε σε 4 κομμάτια και τη σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 4 μερίδες:
- λίγο ελαιόλαδο για το ταψί και το ψήσιμο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 3 μικρές βρασμένες πατάτες
- 5 αβγά
- 75 γρ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 150 γρ. φρεσκοτριμμένο ημίσκληρο τυρί με χαμηλά λιπαρά
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
- αλάτι πιπέρι
Tips: Μην ψήνετε σε δυνατή φωτιά γιατί δεν θα φουσκώσει ομαλά και θα σας μαυρίσει από πάνω η ομελέτα σας. Μια συνταγή για ομελέτα φούρνου με πατάτες βραστές εύκολη και πεντανόστιμη με 385 θερμίδες.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 290 | γρ. |
Ενέργεια | 385 | kcal |
Πρωτεΐνες | 21,5 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 25,4 | γρ. |
Λιπαρά | 21,9 | γρ. |
Χοληστερίνη | 264 | mg |
Νάτριο | 618 | mg |