Εκτέλεση
- Προσθέτουμε το πεπόνι στο μπλέντερ και το χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθεί καλά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με μίξερ χειρός τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει καλά και αποκτήσει ένα κρεμώδες και απαλό κίτρινο χρώμα.
- Σε ένα ξεχωριστό μεταλλικό μπολ χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει και γίνει σφικτή σαντιγί.
- Προσθέτουμε την κρέμα μέσα στο μείγμα με τους κρόκους αυγών, το ζαχαρούχο γάλα, τη βότκα και στο τέλος τον πουρέ πεπονιού, ανακατεύοντας διαρκώς με το μίξερ χειρός.
- Το τοποθετούμε στην κατάψυξη, καλυμμένο με πλαστική μεμβράνη, μέχρι να κρυώσει. Προσθέτουμε στο μείγμα το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε ελαφρά.
- Βάζουμε το μείγμα στη παγωτομηχανή ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ και το βάζουμε για 5-6 ώρες στην κατάψυξη να πήξει. Κάθε τόσο ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν οι παγοκρύσταλλοι.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 18 μερίδες (1,2 λίτρα):
- 250 ml κρέμα γάλακτος χωρίς συντηρητικά
- 1 γάλα ζαχαρούχο (397 γρ.)
- 500 γρ πεπόνι ζυγισμένο καθαρισμένο
- 3 κρόκους αυγών
- 50 γρ. ζάχαρη
- 2 κουτ. σούπας βότκα
Tips: Όσο πιο γλυκό είναι το πεπόνι τόσο πιο νόστιμο γίνεται το παγωτό. Ιδανικό είναι το Πεπόνι Cantaloupe (Κανταλούπα). Συνταγή για σπιτικό παγωτό πεπόνι με 132 θερμίδες ανά μερίδα. Εύκολο με ή χωρίς παγωτομηχανή και με πλούσια γεύση πεπόνι.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 65 | γρ. |
Ενέργεια | 132 | kcal |
Πρωτεΐνες | 2,7 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 18,1 | γρ. |
Λιπαρά | 5,4 | γρ. |
Χοληστερίνη | 48 | mg |
Νάτριο | 37 | mg |