
Εκτέλεση
- Σε μια μικρή κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα αμυγδάλου, τη στέβια, το κλωναράκι βανίλιας, κομμένο κάθετα, και τοποθετούμε στη φωτιά.
- Μόλις αρχίσει να βράζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας, αφού προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό.
- Ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου πέσει η θερμοκρασία. Αφαιρούμε τα κλωναράκια βανίλιας και τοποθετούμε σε ατομικά φορμάκια.
- Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν για αρκετές ώρες. Ξεφορμάρουμε βουτώντας τα για δευτερόλεπτα σε καυτό νερό. Σερβίρουμε, προαιρετικά, με γλυκό του κουταλιού της προτίμησής μας ή μέλι το οποίο έχουμε αραιώσει με λίγο ζεστό νερό.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 4 μερίδες:
- 600 ml γάλα αμυγδάλου
- 4 κουτ. σούπας στέβια κρυσταλλική ή 30 σταγόνες εκχύλισμα
- 15 γρ. ζελατίνη φυτικής προέλευσης
- 1 κλωναράκι βανίλιας ή 2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- Γλυκό του κουταλιού ή μέλι
Tips: Εάν δεν έχετε στέβια μπορείτε να βάλετε 60 γρ. ζάχαρη και να προσθέσετε 59 θερμίδες στη κάθε μερίδα. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα σόγιας ή καρύδας. Συνταγή πανακότα νηστίσιμη με γάλα αμυγδάλου και με 132 θερμίδες ανά μερίδα.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 180 | γρ. |
Ενέργεια | 132 | kcal |
Πρωτεΐνες | 0,8 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 28,2 | γρ. |
Λιπαρά | 1,7 | γρ. |
Χοληστερίνη | 0 | mg |
Νάτριο | 76 | mg |
