myDiatrofi

Μοσχάρι µε αρακά

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Κρεατικά

 

mosxari-me-araka

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά τα κομμάτια από το κρέας, τα σκουπίζουμε και τα αλατίζουμε από όλες τις πλευρές.
  2. Ζεσταίνουμε µια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουµε τη μια κουταλιά της σούπας  ελαιόλαδου και σοτάρουµε το κρέας, µέχρι να πάρει καλό χρώµα. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το κρατάµε στην άκρη. Πετάµε τα λίπη από την κατσαρόλα.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα βάζουµε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουµε τα κρεµµύδια µε το σκόρδο, µέχρι να αποκτήσουν έντονο χρώµα και να µυρίσει έντονα το σκόρδο. Προσθέτουµε τον πελτέ ντοµάτας και συνεχίζουµε για 2 λεπτά ακόµη.
  4. Ρίχνουµε τη σάλτσα ντοµάτας, το αλάτι, το πιπέρι, τη παπρικα, το χυμό λεμονιού, τον αρακά με το καρότο και το νερό, φέρνουµε σε βρασµό και προσθέτουµε το κρέας.
  5. Όταν πάρουν βράση µαζί µε το κρέας, χαµηλώνουµε τη φωτιά και µαγειρεύουµε, µε σκεπασµένη κατσαρόλα, µέχρι να µαλακώσει το κρέας για 40-50 λεπτά, προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό αν το κρέας στεγνώσει πολύ ή σε χύτρα ταχύτητας για 10 λεπτά περίπου αφότου σφραγιστεί το καπάκι.
Καλή σας όρεξη!!!
 Υλικά για 4 μερίδες:
  • ½ κιλό µοσχάρι (ελιά), κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • ½ κιλό αρακάς με καρότα, φρέσκος ή κατεψυγμένος
  • 500 ml σάλτσα ντομάτας (σπιτική ή έτοιμη)
  • 10 ml πελτέ ντομάτας
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε μέτρια καρέ
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 5 φλιτζάνια νερό
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού πιπέρι

Tips: Συνδυάζεται υπέροχα βάζοντας στο μισό πιάτο το μοσχαράκι με τον αρακά και στο άλλο μισό  πιλάφι με φιδέ (δείτε τη συνταγή), όπως το τρώνε παραδοσιακά οι Λιβανέζοι. Επίσης αντί για μοσχαράκι μπορείτε να βάλετε φιλέτο κοτόπουλου. Ένα φαγητό που συνήθως λατρεύουν και τα παιδιά περισσότερο από ότι τον σκέτο αρακά.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 390 γρ.
Ενέργεια 382 kcal
Πρωτεΐνες 41,5 γρ.
Υδατάνθρακες 22,3 γρ.
Λιπαρά 14 γρ.
Χοληστερίνη 121 mg
Νάτριο 1592 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Σαλτιμπόκα αλα ρομάνα Κεφτεδάκια με βρώμη »