Εκτέλεση
- Τοποθετούμε τα σνίτσελ ανάμεσα σε 2 διαφανείς μεμβράνες και τα χτυπάμε με σφυράκι κρέατος ή με τον πλάστη να πλατύνουν. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το αλατοπίπερο και πασπαλίζουμε ελαφρά τα σνίτσελ.
- Πλένουμε το φασκόμηλο και το ταμπονάρουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στεγνώσει. Τοποθετούμε σε κάθε σνίτσελ από ένα φύλλο φασκόμηλου και μία φέτα προσούτο, και τα στερεώνουμε με μία οδοντογλυφίδα.
- Βάζουμε το λάδι με το βούτυρο σε τηγάνι να κάψουν. Τηγανίζουμε τα σνίτσελ από κάθε πλευρά για 2-3 λεπτά. Τα καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και τα κρατάμε ζεστά στον φούρνο στους 50 °C. Ξεκολλάμε το ζουμί από τον πάτο του τηγανιού με το κρασί. Αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μια βράση. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και τοποθετούμε τα σνίτσελ σε ζεσταμένα πιάτα.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 4 μερίδες:
- 4 λεπτά μοσχαρίσια σνίτσελ (συνολικά: 500 γρ.)
- 1 ½ κουτ. γλυκού αλεύρι
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι
- 4 φύλλα φασκόμηλο
- 4 λεπτές φέτες προσούτο
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο
- 65 ml λευκό κρασί
Tips: Αν δεν έχετε μοσχάρι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χοιρινό ή κοτόπουλο. Τα σερβίρουμε, κατά προτίμηση, με ζυμαρικά περιχυμένα με τη σάλτσα. Συνοδεύουμε με πολύχρωμη σαλάτα. Συνταγή σαλτιμπόκα αλα ρομάνα (saltimbocca alla romana) με μοσχάρι σνίτσελ. Ένα εύκολο και γευστικό ιταλικό πιάτο.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 150 | γρ. |
Ενέργεια | 310 | kcal |
Πρωτεΐνες | 36,4 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 2,8 | γρ. |
Λιπαρά | 17,1 | γρ. |
Χοληστερίνη | 109 | mg |
Νάτριο | 553 | mg |