Εκτέλεση
- Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα φιλέτα. Τα απλώνουμε σε ένα κομμάτι λαδόκολλα, τα σκεπάζουμε με ένα δεύτερο κομμάτι και τα κοπανίζουμε καλά με το ειδικό σφυράκι για κρέας (ή με ένα βαρύ γουδοχέρι ή με έναν χονδρό και βαρύ πλάστη), μέχρι να λεπτύνουν, να μαλακώσουν ελαφρώς και να απλώσουν. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε κατά μέρος.
- Κόβουμε την πιπεριά σε λωρίδες. Αλείφουμε με το τυρί όλη την επιφάνεια του κοτόπουλου, πασπαλίζουμε με το άνηθο και τελειώνουμε με τις πιπεριές.
- Πιάνουμε με τα δυο μας χέρια το κοτόπουλο και κλείνουμε προσεχτικά σε ρολό. Δένουμε με σπάγκο. Το σφίγγουμε αφού το έχουμε κλείσει καλά για να μην μας φύγουν τα υλικά και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 °C για 1-1 ½ ώρα περίπου, στην αντίσταση πάνω-κάτω, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο εσωτερικά και να πάρει χρώμα εξωτερικά.
- Αφαιρούμε το δίχτυ από το ρολό κοτόπουλο, αφού το έχουμε αφήσει για 10 λεπτά να κρυώσει. Με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβετε σε μέτρια κομμάτια και τα σερβίρετε με ρύζι η πουρέ πατάτας και πράσινη σαλάτα!
Υλικά για 4 μερίδες:
- 3 φιλέτα (550 γρ.) κοτόπουλο στήθος
- 200 γρ. κρεμά τυρί Light
- Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης σε λάδι
- Σπάγκος κατάλληλος για μαγειρική
Tips: Είναι πεντανόστιμο ενώ η παρασκευή του δεν θα σας κουράσει καθόλου. Αν δεν έχετε σπάγκο μπορείτε να το τυλίξετε σφιχτά σε λαδόκολλα και στη συνέχεια σε αλουμινόχαρτο. Εάν το επιθυμείτε μπορείτε να προσθέσετε και λίγο σπανάκι.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 200 | γρ. |
Ενέργεια | 303 | kcal |
Πρωτεΐνες | 45,2 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 3,5 | γρ. |
Λιπαρά | 10,5 | γρ. |
Χοληστερίνη | 143 | mg |
Νάτριο | 189 | mg |