myDiatrofi

Φιλέτο μπακαλιάρου με λαχανικά

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Ψαρικά

 

fileto-bakaliarou-me-laxanika

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τα τοποθετούμε στο πυρέξ, ανακατεμένα, τα αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το σκόρδο και το θυμάρι. Τα περιχύνουμε με το ζωμό και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 210 °C, για 20 λεπτά.
  2. Απλώνουμε σε άλλο πυρέξ τα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες, τους ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό και βάζουμε από πάνω τα φιλέτα μπακαλιάρου. Βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο και τα ψήνουμε για 7-8 λεπτά στους 270 °C. Μεταφέρουμε τα ψημένα ψάρια στο πρώτο πυρέξ πάνω στα λαχανικά. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 200 °C και ψήνουμε για άλλα 6 λεπτά περίπου.
  3. Τα σερβίρουμε, πασπαλίζοντας  τα με μαϊντανό και το πράσινο κρεμμυδάκι.
 
 Υλικά για 4 μερίδες:
  • 4 φιλέτα μπακαλιάρου (150 γρ.  το καθένα)
  • 2 ντομάτες
  • 1 μελιτζάνα
  • 2 κολοκυθάκια
  • 300 γρ. μανιτάρια
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 ποτήρια ζωμό λαχανικών
  • 3 κόκκινα κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  •  Πιπέρι
  • Θυμάρι
  • Μαϊντανό
Ο μπακαλιάρος είναι μία από τις καλύτερες πηγές φαγητών που μειώνουν σημαντικά την αρτηριοσκλήρωση και τα καρδιακά προβλήματα, ειδικά για όσους πάσχουν από διαβήτη. Οι βιταμίνες B6 και Β12 που περιέχει βελτιώνουν τη λειτουργία της καρδιάς και προλαμβάνουν τις καρδιακές παθήσεις και τα ισχαιμικά επεισόδια. Επίσης, χάρη στην περιεκτικότητά του σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, σε μικρότερη βέβαια ποσότητα από τα πιο λιπαρά ψάρια, ενδείκνυται για τους αθλητές και για όσους ακολουθούν αυξημένη καθημερινή δραστηριότητα.
Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
390 γρ.
Ενέργεια 269 kcal
Πρωτεΐνες 32,3 γρ.
Υδατάνθρακες 14,7 γρ.
Λιπαρά 9 γρ.
Χοληστερίνη 66 mg
Νάτριο 820 mg
myDiatrofi8
Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Προφίλ