Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο, στους 200 βαθμούς.
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε ελαφρώς τα κρεμμύδια και το σέλερι, έως ότου γίνουν διαφανή. Προσθέτετε το σκόρδο και το σοτάρετε για 2 ακόμη λεπτά. Έπειτα προσθέτετε τις πατάτες (κομμένες) και τα καρότα αντίστοιχα, ανακατεύοντας συνεχώς. Αλατοπιπερώνετε.
- Σε ένα μακρόστενο ταψάκι, ελαφρώς λαδωμένο, αδειάζετε το μίγμα των λαχανικών στο ταψί και τοποθετείτε τα φύλα δάφνης. Αλατοπιπερώνετε το φιλέτο ψαριού και το τοποθετείτε επάνω στα λαχανικά.
- Προσθέτετε τη ντομάτα (ψιλοκομμένη) και περιχύνετε στο τέλος με κρασί. Αλατοπιπερώνετε ελαφρώς.
Υλικά για 6 μερίδες:
- 150 ml ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 4 μέτριες πατάτες κομμένες σε κυβάκια
- 4 μέτρια καρότα κομμένα σε κυβάκια
- 2 φύλα δάφνης
- 1 κιλό φιλέτο ψάρι
- 4 ώριμες ντομάτες (ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες)
- 150 ml λευκό κρασί
- Φρέσκα αρωματικά φυτά για το γαρνίρισμα
Tips: Ο χρόνος ψησίματος ποικίλλει ανάλογα με το είδος και το πάχος του ψαριού. Όσο μεγαλύτερο είναι το ψάρι, περισσότερος χρόνος απαιτείται. Δοκιμάστε στο πιο χοντρό μέρος του ψαριού, για να διαπιστώσετε αν έχει ψηθεί. Εύκολη συνταγή ψάρι πλακί με λαχανικά, πατάτες, ντομάτα στο φούρνο για παιδιά και όχι μόνο.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 450 | γρ. |
Ενέργεια | 527 | kcal |
Πρωτεΐνες | 33,5 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 34 | γρ. |
Λιπαρά | 28,6 | γρ. |
Χοληστερίνη | 75 | mg |
Νάτριο | 545 | mg |