Εκτέλεση
- Καθαρίστε τους κολιούς, αφαιρέστε τα εντόσθια και πλυντε τα με άφθονο νερό, αλατίστε τους και βάλτε τους σε ένα πυρίμαχο ταψί μαζί με τις πατάτες.
- Προσθέστε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα να κάψει και σοτάρετε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο.
- Στη συνέχεια σβήστε με το κρασί, αφήστε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες, το μαϊντανό και αλατοπιπερώστε.
- Συμπληρώστε και τη ζάχαρη με το νερό και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για μερικά λεπτά.
- Περιχύστε με τη σάλτσα τους κολιούς και τις πατάτες και ψήστε το φαγητό στο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα και 15΄ περίπου και σερβίρετε.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 8 μερίδες:
- 3-4 κολιούς (1 κιλό περίπου)
- 3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι μαϊντανό (χωρίς το μίσχο)
- 2-3 ώριμες ντομάτες τριμμένες
- λίγο δεντρολίβανο
- ½ κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
- 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- ½ ποτήρι του νερού λευκό κρασί
- 3-4 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
- αλάτι και πιπέρι
Tips: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τους κολιούς με λούτσους. Την Κυριακή των Βαΐων η παράδοση θέλει να φάμε ψάρι και συγκεκριμένα κολιό.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 280 | γρ. |
Ενέργεια | 289 | kcal |
Πρωτεΐνες | 25,5 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 15,8 | γρ. |
Λιπαρά | 13,7 | γρ. |
Χοληστερίνη | 49 | mg |
Νάτριο | 347 | mg |