Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε 100 ml βραστό νερό. Το αφήνουμε για 20 λεπτά να τραβήξει, μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C (στον αέρα 160 °C). Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Πλένουμε, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σέλερι. Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και το κόβουμε σε φέτες.
- Βάζουμε λίγο σπορέλαιο ή ελαιόλαδο σε τηγάνι να κάψει και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σέλερι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν τα κρεμμύδια. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το πλιγούρι, τον μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
- Πλένουμε καλά τις τσιπούρες και τις ταμπονάρουμε να στεγνώσουν. Γεμίζουμε κάθε ψάρι με περίπου ¼ από τη γέμιση. Βάζουμε τις τσιπούρες σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα (αντικολλητικό χαρτί) και τις ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 30 λεπτά. Τα ψάρια είναι έτοιμα όταν η σάρκα τους χωρίζει εύκολα με ένα πιρούνι.
- Αφαιρούμε από τα ψάρια την πέτσα και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρουμε τις τσιπούρες γαρνιρισμένες με φέτες λάιμ.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 4 μερίδες:
- 4 τσιπούρες καθαρισμένες
- 60 γρ. πλιγούρι
- 4 μέτρια κρεμμύδια
- 1 κλωνάρι σέλερι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- Σπορέλαιο ή ελαιόλαδο
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- ½ κουτ. γλυκού αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 λάιμ κομμένο στα τέσσερα
Tips: Συνοδεύεται υπέροχα με πράσινη σαλάτα με άνηθο ή ντοματοσαλάτα. Μια εύκολη συνταγή τσιπούρα γεμιστή με πλιγούρι στη λαδόκολλα.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 300 | γρ. |
Ενέργεια | 373 | kcal |
Πρωτεΐνες | 32,2 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 14,9 | γρ. |
Λιπαρά | 20,5 | γρ. |
Χοληστερίνη | 110 | mg |
Νάτριο | 462 | mg |