Εκτέλεση
- Για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα, ζεματίζουμε για λίγο τις τομάτες σε βραστό νερό και τις ξεφλουδίζουμε. Τις καθαρίζουμε από το κοτσάνι και τους σπόρους και τις ψιλοκόβουμε.
- Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Κόβουμε στη μέση το τσίλι, το καθαρίζουμε, το πλένουμε και το ψιλοκόβουμε. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά με τον χυμό λεμονιού, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και κόλιαντρο, και τα αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά να τραβήξουν.
- Πλένουμε και ταμπονάρουμε τα φιλέτα ψαριού. Τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Τα ψήνουμε σε καυτή ψησταριά ή σε λαδωμένη σχάρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° C, για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Κατεβάζουμε τα φιλέτα από την ψησταριά και τα σερβίρουμε γαρνιρισμένα με τη σάλτσα.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 4 μερίδες:
Για τη σάλτσα
- 3 μεγάλες τομάτες
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- χυμός ενός λεμονιού
- Αλάτι, πιπέρι
- 3 κουτ. σούπας κόλιαντρο ψιλοκομμένο
Για το ψάρι
- 4 φιλέτα από λαβράκι
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Tips: Μπορείτε να το συνοδέψετε με βραστά χόρτα και φρέσκο ψωμί. Συνταγή φιλέτο λαβράκι ψητό με σάλτσα ντομάτας και 201 θερμίδες ανά μερίδα. Ένα εύκολο, νοστιμότατο και ελαφρύ γεύμα.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 210 | γρ. |
Ενέργεια | 204 | kcal |
Πρωτεΐνες | 21,4 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 4,7 | γρ. |
Λιπαρά | 11,1 | γρ. |
Χοληστερίνη | 63 | mg |
Νάτριο | 688 | mg |