
Εκτέλεση
- Καβουρδίζουμε ελαφρά τις φέτες του ψαριού σε κατσαρόλα με ζεστό το λάδι.
- Προσθέτουμε το σέλερι, κομμένο σε κομματάκια και τις ντομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και πολτοποιημένες.
- Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μαϊντανό.
- Ανακατεύουμε προσεχτικά και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 30 λεπτά.
Υλικά για 2 μερίδες:
- 300 γρ. ψάρι για βραστό σε φέτες (σφυρίδα, κοκκινόψαρο, συναγρίδα, καπόνι)
- 1 μικρό μάτσο σέλερι
- 3 μικρές ντομάτες
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Όταν κάνετε βραστό ψάρι, είναι καλύτερα να το βάζετε σε κατσαρόλα με καπάκι καμπυλωτό. Έτσι όταν κλείνετε την κατσαρόλα, ενώ βράζει το ψάρι, ο ατμός μαζεύεται και πέφτει ξανά επάνω στο φαγητό, οπότε δεν χάνει τα υγρά του.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 350 | γρ. |
Ενέργεια | 336 | kcal |
Πρωτεΐνες | 28,5 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 9,5 | γρ. |
Λιπαρά | 20,5 | γρ. |
Χοληστερίνη | 118 | mg |
Νάτριο | 722 | mg |
