Εκτέλεση
- Αφαιρούμε το δέρμα από το λαυράκι και το κόβουμε σε λεπτές φέτες, το απλώνουμε σε ένα πιάτο.
- Βάζουμε το χυμό από το λάιμ, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ, τα ανακατεύουμε και μαρινάρουμε με το μείγμα το λαυράκι. Αφήνουμε να μαριναριστεί εκτός ψυγείου για μισή ώρα σε δροσερό μέρος, σκεπασμένο.
- Για την γλυκιά μουστάρδα χτυπάμε σε ένα μπολ το μέλι μαζί με την μουστάρδα και ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Στο τέλος το αλάτι.Με τον καθαριστή μήλου, βγάζουμε 4-5 κυλίνδρους μήλου.
- Για το σερβίρισμα, μαρινάρουμε το λαυράκι με ένα πινέλο με λίγη μαρινάδα και αλάτι για 10 λεπτά περίπου και στη συνέχεια προσθέτουμε την γλυκιά μουστάρδα, τους κυλίνδρους μήλου και τα αυγά σολομού.
Υλικά για 2 μερίδες:
- 1 φιλέτο λαυράκι εξαιρετικά φρέσκο
- 1 μοσχολέμονο (λάιμ)
- Αυγά σολομού (μπρικ)
- 1 πράσινο μήλο
- Αλάτι, πιπέρι
Για τη γλυκιά μουστάρδα
- 150 γρ. μουστάρδα Dijon
- 50 γρ. μέλι
- 75 γρ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- 150 γρ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. χυμό λεμόνι
- Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Φινόκιο ψιλοκομμένο
Το λαυράκι από θρεπτικής άποψης, είναι μια τροφή χαμηλή σε θερμίδες και πλούσια σε πρωτεΐνη υψηλής ποιότητος. Είναι λιπαρό ψάρι και περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμινών του συμπλέγματος Β και είναι πολύ πλούσιο σε ω 3 λιπαρά.
Ένα και μοναδικό είναι το μυστικό του, το απολύτως φρέσκο ψάρι. Φτιάξτε το μόνο αν είστε σίγουροι για το πότε ψαρεύτηκε!
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 185 | γρ. |
Ενέργεια | 428 | kcal |
Πρωτεΐνες | 19,6 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 26,6 | γρ. |
Λιπαρά | 27 | γρ. |
Χοληστερίνη | 120 | mg |
Νάτριο | 1300 | mg |