Εκτέλεση
- Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε 1 κουταλιά βούτυρο που έχουμε βάλει σε μεγάλη κατσαρόλα να κάψει. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να απορροφηθούν σχεδόν όλα τα υγρά.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ρύζι. Το σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 1 λεπτό. Προσθέτουμε λίγο λίγο τον ζωμό λαχανικών και αφήνουμε το ρύζι να σιγοβράσει και να απορροφήσει όλο τον ζωμό. Δεν προσθέτουμε επιπλέον ζωμό παρά μόνο αφού η προηγούμενη δόση απορροφηθεί τελείως από το ρύζι.
- Το ρύζι είναι έτοιμο μετά από περίπου 10 λεπτά. Ανακατεύουμε τον ζωμό που έχει απομείνει με το σαφράν και τον ρίχνουμε στο ρύζι. Σιγοβράζουμε για άλλα 15 λεπτά, μέχρι το ρύζι να χυλώσει αλλά να κρατάει στο δόντι.
- Ανακατεύουμε το ρύζι με το υπόλοιπο βούτυρο και το τυρί. Αφήνουμε το ριζότο σκεπασμένο για μερικά λεπτά να τραβήξει. Το μοιράζουμε σε πιάτα και σερβίρουμε με παρμεζάνα.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 4 μερίδες:
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 25 γρ. βούτυρο
- 25 ml ξηρό λευκό κρασί
- 200 γρ. ρύζι για ριζότο (π.χ. αρμπόριο)
- ½ λίτρο ζωμός λαχανικών
- 1 πρέζα σαφράν, σε στίγματα
- 50 γρ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
Tips: Το συνοδεύετε εάν επιθυμείτε με επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα. Το βούτυρο δίνει ιδιαίτερα κρεμώδη υφή στο ριζότο μιλανέζε. Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε τη μισή ποσότητα βουτύρου, για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα. Συνταγή για ριζότο μιλανέζε κλασσικό, λαχταριστό και εύκολο με 319 θερμίδες ανά μερίδα. Ιδανικό για κάθε περίσταση και συνοδεύεται υπέροχα με κοτόπουλο.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 150 | γρ. |
Ενέργεια | 319 | kcal |
Πρωτεΐνες | 9,6 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 54 | γρ. |
Λιπαρά | 7,2 | γρ. |
Χοληστερίνη | 17 | mg |
Νάτριο | 640 | mg |