Εκτέλεση
- Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Πλένουμε τα κρεμμυδάκια, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.
- Βάζουμε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε τηγάνι να κάψει. Πλένουμε και στεγνώνουμε τα καλαμαράκια. Τα κόβουμε σε κομμάτια και τα σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά στο τηγάνι, μαζί με το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τα φασόλια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά. Νοστιμίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ξίδι, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και ανακατεύουμε.
- Μοιράζουμε το μείγμα του τηγανιού σε μπολάκια. Κόβουμε τα λεμόνια στα οκτώ και τα στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα πάνω στα καλαμαράκια.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 4 μερίδες:
- 250 γρ. βρασμένα άσπρα φασόλια
- 300 γρ. φρέσκα, καθαρισμένα καλαμαράκια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 λεμόνια
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
Tips: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα άσπρα με κόκκινα φασόλια ή με μαυρομάτικα. Εύκολη συνταγή καλαμαράκια με άσπρα φασόλια και με 214 θερμίδες ανά μερίδα.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 156 | γρ. |
Ενέργεια | 214 | kcal |
Πρωτεΐνες | 16,4 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 19,5 | γρ. |
Λιπαρά | 7,9 | γρ. |
Χοληστερίνη | 151 | mg |
Νάτριο | 180 | mg |