Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 225 °C (στον αέρα 200 °C). Καθαρίζουμε, πλένουμε και στεγνώνουμε τις μελιτζάνες. Αλείφουμε δύο μελιτζάνες με 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Τις ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους. Αφαιρούμε τη φλούδα και κρατάμε την ψίχα τους.
- Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Τα αλέθουμε καλά στο μπλέντερ με τις ψημένες μελιτζάνες, τον χυμό λεμονιού και 4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το γιαούρτι και αλατοπιπερώνουμε.
- Βράζουμε τις πένες. Θρυμματίζουμε τη ρικότα. Κόβουμε την τρίτη μελιτζάνα σε φέτες.
- Βάζουμε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζουμε ελαφρά την κομμένη μελιτζάνα και από τις δύο πλευρές.
- Πλένουμε το σχοινόπρασο, το τινάζουμε να στραγγίσει και το κόβουμε σε ροδέλες. Σουρώνουμε τις πένες, τις περιχύνουμε με κρύο νερό και τις αφήνουμε να στραγγίσουν.
- Ανακατεύουμε τις πένες με τη μελιτζάνα και το τυρί. Περιχύνουμε με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 6 μερίδες:
- 3 μέτριες μελιτζάνες
- 9 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 μικρό κρεμμύδι ή εσαλότ
- 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 150 γρ. γιαούρτι
- Αλατοπίπερο
- 350 γρ. πένες
- 100 γρ. ρικότα
- ½ ματσάκι σχοινόπρασο
Tips: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οπουδήποτε ζυμαρικό επιθυμείτε. Οι πένες και οι ταλιατέλες συνδυάζονται υπέροχα. Επίσης αντί για ρικότα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοτσαρέλα, φέτα ή ανθότυρο. Μια νόστιμη συνταγή ζυμαρικά (πένες) με μελιτζάνες στο φούρνο.
| Διατροφικά στοιχεία | ||
|---|---|---|
| Ποσότητα ανά μερίδα | 290 | γρ. |
| Ενέργεια | 441 | kcal |
| Πρωτεΐνες | 12,5 | γρ. |
| Υδατάνθρακες | 53,5 | γρ. |
| Λιπαρά | 19,7 | γρ. |
| Χοληστερίνη | 16 | mg |
| Νάτριο | 182 | mg |
