myDiatrofi

Ζυμαρικά με μελιτζάνες στο φούρνο

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Ζυμαρικά

 

zymarika-me-melitzanes-sto-foyrno

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 225 °C (στον αέρα 200 °C). Καθαρίζουμε, πλένουμε και στεγνώνουμε τις μελιτζάνες. Αλείφουμε δύο μελιτζάνες με 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Τις ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους. Αφαιρούμε τη φλούδα και κρατάμε την ψίχα τους.
  2. Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Τα αλέθουμε καλά στο μπλέντερ με τις ψημένες μελιτζάνες, τον χυμό λεμονιού και 4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το γιαούρτι και αλατοπιπερώνουμε.
  3. Βράζουμε τις πένες. Θρυμματίζουμε τη ρικότα. Κόβουμε την τρίτη μελιτζάνα σε φέτες.
  4. Βάζουμε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζουμε ελαφρά την κομμένη μελιτζάνα και από τις δύο πλευρές.
  5. Πλένουμε το σχοινόπρασο, το τινάζουμε να στραγγίσει και το κόβουμε σε ροδέλες. Σουρώνουμε τις πένες, τις περιχύνουμε με κρύο νερό και τις αφήνουμε να στραγγίσουν.
  6. Ανακατεύουμε τις πένες με τη μελιτζάνα και το τυρί. Περιχύνουμε με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο και σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη!!!

Υλικά για 6 μερίδες:

 

  • 3 μέτριες μελιτζάνες
  • 9 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ή εσαλότ
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 150 γρ. γιαούρτι
  • Αλατοπίπερο
  • 350 γρ. πένες
  • 100 γρ. ρικότα
  • ½ ματσάκι σχοινόπρασο

Tips: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οπουδήποτε ζυμαρικό επιθυμείτε. Οι πένες και οι ταλιατέλες συνδυάζονται υπέροχα. Επίσης αντί για ρικότα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοτσαρέλα, φέτα ή ανθότυρο. Μια νόστιμη συνταγή ζυμαρικά (πένες) με μελιτζάνες στο φούρνο.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 290 γρ.
Ενέργεια 441 kcal
Πρωτεΐνες 12,5 γρ.
Υδατάνθρακες 53,5 γρ.
Λιπαρά 19,7 γρ.
Χοληστερίνη 16 mg
Νάτριο 182 mg
myDiatrofi8