
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βράζετε 5 φλιτζάνια νερό, κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα το πλιγούρι και το αφήνετε για 15 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα, ώστε να φουσκώσει.
- Εν τω μεταξύ, ζεματίζετε τις ντομάτες σε βραστό νερό για 2 λεπτά και μετά τις βάζετε σε νερό με πάγο για 1 λεπτό, τις ξεφλουδίζετε και τις ψιλοκόβετε σε ένα μπολ.
- Ξεφλουδίζετε τα κρεμμύδια, τα ψιλοκόβετε και τα προσθέτετε στο μπολ μαζί με τις ντομάτες. Προσθέτετε και τις πιπεριές.
- Όταν το πλιγούρι φουσκώσει, το στραγγίζετε από το νερό και το βάζετε και αυτό στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
- Στη συνέχεια, προσθέτετε το ελαιόλαδο, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύετε και σερβίρετε.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 6 μερίδες:
- 2 φλιτζ. τσαγιού πλιγούρι
- 3 ντομάτες
- 2 κρεμμύδια
- 2 πιπεριές πράσινες, κομμένες σε κυβάκια
- 5 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- Χυμός από 1 λεμόνι
- Αλάτι, πιπέρι
- Γαρνιτούρα φέτες λεμονιού
Tips: Μπορείτε αντί για πλιγούρι, να χρησιμοποιήσετε κους-κους. Το πλιγούρι είναι ένα δημητριακό πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες, φυτικές ίνες και περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμινών. Δοκιμάστε τη συνταγή για πλιγούρι με ντομάτα και πιπεριά και θα ενθουσιαστείτε.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 330 | γρ. |
Ενέργεια | 306 | kcal |
Πρωτεΐνες | 8 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 47 | γρ. |
Λιπαρά | 9,6 | γρ. |
Χοληστερίνη | 0 | mg |
Νάτριο | 134 | mg |
