
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Ξεπαγώνουμε τον αρακά και τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια 2 λεπτά πριν τα βγάλουμε από τη φωτιά. Πλένουμε, στεγνώνουμε και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
- Για τη σάλτσα φτιάχνουμε έναν πολτό από τον ντοματοπελτέ, την κέτσαπ, το σκόρδο, την κάππαρη και το ελαιόλαδο. Καρυκεύουμε με αλάτι και 1 πρέζα ζάχαρη. Βγάζουμε τους σπόρους από την καυτερή πιπεριά, την ψιλοκόβουμε και την ανακατεύουμε με τη σάλτσα.
- Σουρώνουμε τα μακαρόνια με τον αρακά και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα, τις ελιές και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 6 μερίδες:
- 400 γρ. πένες
- 300 γρ. αρακά (κατεψ.)
- 1 ματσ. μαϊντανό
- 2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
- 1 κουτ. σούπας κέτσαπ
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1-2 κουτ. γλυκού κάππαρη
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 πρέζα ζάχαρη
- αλάτι
- 1 αποξηραμένη καυτερή πιπεριά (τσίλι)
- 80 γρ. μαύρες ελιές
- 40 γρ. παρμεζάνα
Tips: Αν θέλετε να γίνει η μακαρονάδα σας πιο καυτερή, μπορείτε να προσθέσετε και δεύτερη καυτερή πιπεριά. Εύκολη συνταγή για πένες αραμπιάτα.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 235 | γρ. |
Ενέργεια | 338 | kcal |
Πρωτεΐνες | 14,6 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 56,3 | γρ. |
Λιπαρά | 11 | γρ. |
Χοληστερίνη | 5 | mg |
Νάτριο | 302 | mg |
