Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τα λαχανικά
- Σε ένα ξύλο κοπής κόβουμε τις ντομάτες στα τέσσερα και αφαιρούμε τη σάρκα. Κόβουμε το φιλέτο της ντομάτας σε τετράγωνα κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Στο ίδιο ξύλο κοπής, κόβουμε τα κολοκυθάκια σε πολύ μικρούς κύβους και τα τοποθετούμε στο μπολ με την ντομάτα, μαζί με 4 κουταλιές ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο και ταυτόχρονα σε τηγάνι καβουρδίζουμε το σουσάμι.
- Προσθέτουμε το σουσάμι, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σουμάκ, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Στο μίξερ ανακατεύουμε το γιαούρτι και τη σάρκα από μια ντομάτα και προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Σε μπολ ανακατεύουμε το λάδι με το ταμπάσκο και αλείφουμε ελαφρά τις πίτες, τις οποίες τις ζεσταίνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210 βαθμούς.
- Ανακατεύουμε καλά τη σαλάτα και σερβίρουμε με τη σως γιαουρτιού και τις ζεστές πίτες.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 4 μερίδες:
- 6 μεγάλες ντομάτες
- ¼ ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 2 κολοκυθάκια ψιλοκομμένα
- 3 κουτ. σούπας σουσάμι, καβουρδισμένο
- 1 κουταλάκι σουμάκ
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για τις πίτες
- 4 αραβικές πίτες
- 2 κουτ. ελαιόλαδο
- 2 σταγόνες ταμπάσκο (προαιρετικά)
Tips: Αν το επιθυμείτε μπορείτε να προσθέσετε κάπαρη. Αντί για φρέσκο κόλιαντρο μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένο μαϊντανό. Μια ντοματοσαλάτα με γιαούρτι και αραβικές πίτες που μπορεί να αποτελέσει ένα ολοκληρωμένο γεύμα.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 330 | γρ. |
Ενέργεια | 449 | kcal |
Πρωτεΐνες | 12,5 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 57,7 | γρ. |
Λιπαρά | 18,7 | γρ. |
Χοληστερίνη | 1 | mg |
Νάτριο | 320 | mg |