
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τις φαρφάλες για 8-9 λεπτά. Στη συνέχεια τις σουρώνουμε, περιχύνοντας τες με κρύο νερό.
- Πλένουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε λεπτές ροδέλες, όπως και τα δυο κρεμμύδια.
- Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τα ζυμαρικά μαζί με το καλαμπόκι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε το τριμμένο regato και σερβίρουμε σε ατομικά μπολ.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 6 μερίδες:
- 400 γρ. φαρφάλες
- 120 γρ. τυρί regato light τριμμένο
- 3 μικρές πιπεριές Φλωρίνης
- 240 γρ. καλαμπόκι
- 2 μικρά ξερά κρεμμύδια
- ¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Tips: Αντί για regato μπορεί να προστεθεί και τριμμένη παρμεζάνα ή και κομμάτια μοτσαρέλας. Γευστική και γρήγορη σαλάτα φαρφάλες με καλαμπόκι και πιπεριά Φλωρίνης.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 260 | γρ. |
Ενέργεια | 458 | kcal |
Πρωτεΐνες | 16,8 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 56 | γρ. |
Λιπαρά | 18,6 | γρ. |
Χοληστερίνη | 8 | mg |
Νάτριο | 282 | mg |
