
Εκτέλεση
- Αφαιρούμε τα κουκιά από το λοβό. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε νερο και αλάτι και φέρνουμε σε σημείο βρασμού.
- Προσθέτουμε τα κουκιά και τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, 2-3 λεπτά ανάλογα πόσο φρέσκα είναι. Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τα βυθίζουμε αμέσως σε ένα μπολ με παγωμένο νερό.
- Όταν κρυώσουν αρκετά, τα αποφλοιώνουμε με ευκολία και πετάμε το φλοιό τους. Μεταφέρουμε τα κουκιά σε ένα μπολ σερβιρίσματος.
- Χτυπάμε με σύρμα το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Περιχύνουμε πάνω από τα κουκιά, προσθέτουμε και το ραντίτσιο και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με το τυρί και ανακατεύουμε απαλά. Σερβίρουμε αμέσως.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 6 μερίδες:
- 1800 γρ. κουκιά χλωρά
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο
- Μια μικρή χούφτα ραντίτσιο ή λάχανο κόκκινο
- ½ κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- ¾ φλιτζανιού φλούδες παρμεζάνας
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Tips: Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στη συνταγή και 400 γρ. αρακά βρασμένο. Μια ανοιξιάτικη εύκολη συνταγή για κουκιά χλωρά με λεμόνι και λάδι. Μια εύκολη σαλάτα κουκιά χλωρά (φρέσκα) με λεμόνι και λάδι, βραστά.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 140 | γρ. |
Ενέργεια | 218 | kcal |
Πρωτεΐνες | 12 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 17,8 | γρ. |
Λιπαρά | 11 | γρ. |
Χοληστερίνη | 10 | mg |
Νάτριο | 359 | mg |
