
Εκτέλεση
- Βάζουμε το γάλα να βράσει μαζί με 250 ml νερό, μία πρέζα αλάτι και μία πρέζα μοσχοκάρυδο. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το κουσκούς και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το κουσκούς για περίπου 15 λεπτά να φουσκώσει. Το αφήνουμε να κρυώσει και ανακατεύουμε καλά.
- Πλένουμε τις τομάτες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε φέτες. Πλένουμε το αγγούρι και το κόβουμε κατά μήκος στη μέση. Με ένα κουτάλι αφαιρούμε τους σπόρους του και το κόβουμε σε φέτες. Για να ετοιμάσουμε το ντρέσινγκ, χτυπάμε το ξίδι με το λάδι, αλάτι, πιπέρι και όση ζάχαρη θέλουμε.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το κουσκούς με τις τομάτες, το αγγούρι και το ντρέσινγκ. Γαρνίρουμε με δυόσμο και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 2 μερίδες:
- 125 ml γάλα
- αλάτι
- τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 55 γρ. κουσκούς
- 2 μεγάλες τομάτες
- ¼ αγγούρι
- ½ κουτ. σούπας άσπρο ξίδι
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- πιπέρι και ζάχαρη, κατά βούληση
- 1 κουτ. σούπας δυόσμος ψιλοκομμένος
Tips: Αν θέλετε μπορείτε να μην προσθέσετε το γάλα, αντ’ αυτού να βάλετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και να τα ανακατέψετε, στη συνέχεια να προσθέσετε το κουσκούς και να το αφήσετε για 30-40 λεπτά να τραβήξει τα υγρά των λαχανικών. Συνταγή κουσκούς σαλάτα με ντομάτα. Μια δροσερή και νόστιμη σαλάτα με κους κους με 361 θερμίδες.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 335 | γρ. |
Ενέργεια | 361 | kcal |
Πρωτεΐνες | 6,9 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 31,6 | γρ. |
Λιπαρά | 23,1 | γρ. |
Χοληστερίνη | 8 | mg |
Νάτριο | 275 | mg |
