Εκτέλεση
- Κόβουμε τις φέτες του ψωμιού στη μέση. Καθαρίζουμε το σκόρδο και κόβουμε τις σκελίδες σε πολύ ψιλές φέτες.
- Χτυπάμε τα αυγά με αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε προσεκτικά.
- Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι να κάψει. Βουτάμε τις φέτες ψωμιού στο μείγμα των αυγών να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές.
- Ξεροτηγανίζουμε τις φέτες ψωμιού στο καυτό λάδι και από τις δύο πλευρές. Τις βγάζουμε από το τηγάνι, τις αφήνουμε να στραγγίσουν και τις σερβίρουμε ζεστές.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 4 μερίδες:
- 8 φέτες χωριάτικο ψωμί
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 4 αυγά
- Αλάτι, πιπέρι
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Tips: Μόλις βγάλουμε τα σκορδόψωμα από το τηγάνι, μπορούμε να πασπαλίσουμε με λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό. Συνταγή για σκορδόψωμο απλό με 316 θερμίδες ανά μερίδα. Εύκολο και γρήγορο, που θα σας κάνει να γλύφετε τα δάχτυλά σας.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 120 | γρ. |
Ενέργεια | 316 | kcal |
Πρωτεΐνες | 12,2 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 29 | γρ. |
Λιπαρά | 16,8 | γρ. |
Χοληστερίνη | 185 | mg |
Νάτριο | 566 | mg |