Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε τη ζύμη πίτσας.
- Κόβουμε το κρεμμύδι, τις ελιές και την πιπεριά σε ροδέλες.
- Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα μανιτάρια.
- Αλείφουμε τη βάση πίτσας με τη σάλτσα ή την κέτσαπ και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.
- Στρώνουμε από πάνω το κρεμμύδι, την πιπεριά, τις ελιές, τα ντοματίνια και τα μανιτάρια.
- Καλύπτουμε ομοιόμορφα την πίτσα με τα τυριά.
- Ψήνουμε τη πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στο μεσαίο ράφι στους 200 βαθμούς πάνω-κάτω για 15 με 20 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η ζύμη.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 4 μερίδες:
- 1 βάση για πίτσα
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1 πιπεριά
- 2 κουταλιές κέτσαπ ή σπιτική σάλτσα ντομάτας
- 8 ελιές ή 2 κουταλιές σούπας ελιές σε ροδέλες
- 10 ντοματίνια
- ½ φλιτζάνι μανιτάρια λευκά ή κονσέρβας κομμένα σε φέτες
- 150 γρ. τριμμένο τυρί κίτρινο ή λευκό (τύπου φέτα) με χαμηλά λιπαρά
- 150 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα με χαμηλά λιπαρά
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 πρέζα ρίγανη
Tips: Αν το επιθυμείτε προσθέστε στην πίτσα λίγο βασιλικό για άρωμα! Προσοχή: άλειψε τον βασιλικό πριν με λίγο λαδάκι για να μην ξεραθεί στο ψήσιμο.
Οι πρώτες πίτσες φτιάχτηκαν στην αρχαία Ελλάδα και αποτελούνταν από πίτα, ελαιόλαδο, βότανα και τυρί. Ακολούθησαν οι Άραβες και οι Βυζαντινοί.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 300 | γρ. |
Ενέργεια | 454 | kcal |
Πρωτεΐνες | 24,8 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 25,8 | γρ. |
Λιπαρά | 28 | γρ. |
Χοληστερίνη | 43 | mg |
Νάτριο | 730 | mg |