Εκτέλεση
- Τοποθετήστε τη κινόα σε ένα μικρό μπολ και καλύψτε τη με νερό. Αφήστε τη κινόα απορροφήσει το νερό κατά τη διάρκεια της νύχτας ή για τουλάχιστον 8 ώρες. Στραγγίστε και ξεπλύνετε καλά τη κινόα (αυτό θα ξεπικρίσει το φλοιό της κινόα). Τοποθετήστε τη κινόα, ¼ φλιτζάνι νερό, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι στο μπολ του επεξεργαστή τροφίμων. Χτυπήστε μέχρι να ομαλοποιηθεί το μείγμα, για περίπου 2 λεπτά.
- Τοποθετείστε λαδόκολλα σε ένα στρογγυλό ταψί 20 εκ. και στη συνέχεια ψεκάστε με σπρέι μαγειρέματος. Προσθέστε το μείγμα στο ταψί λειαίνοντας το με μια σπάτουλα.
- Ψήστε την κρούστα για 15 λεπτά στους 220 ° C. Αφαιρέστε τη λαδόκολλα από κάτω από την κρούστα.
- Γυρίστε την κρούστα από τη άλλη πλευρά και να επιστρέψτε τη στο φούρνο να ψηθεί για 5-10 λεπτά ακόμα ή μέχρι να ροδίσει και γίνει τραγανή.
- Αφαιρέστε από το φούρνο και προσθέστε τη σάλτσα, το τυρί, τη ντομάτα και το πιπέρι. Επιστρέψτε τη στο φούρνο και ψήστε για άλλα 10 λεπτά, ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Κόψτε την πίτσα σε τέσσερα κομμάτια και απολαύστε την!
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 4 μερίδες:
- ¾ φλιτζανιού κινόα
- ¼ φλιτζάνι νερό
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
- σπρέι μαγειρικής ή 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- ½ φλιτζ. σάλτσα ντομάτας
- 1 φλιτζ. μοτσαρέλα τεμαχισμένη
- 1 ντομάτα τεμαχισμένη
- Πιπέρι
Tips: Μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε υλικό της αρεσκείας σας. Μια εύκολη συνταγή για υγιεινή πίτσα κινόα με τραγανό ζυμάρι. Η διατροφική αξία της κινόα από πλευράς πρωτεΐνης αποτελεί εξαιρετική πηγή πλήρους πρωτεΐνης. Παρακολουθήστε το βίντεο πως παρασκευάζεται η κινόα πίτσα με τραγανό ζυμάρι
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 175 | γρ. |
Ενέργεια | 256 | kcal |
Πρωτεΐνες | 9,8 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 23,4 | γρ. |
Λιπαρά | 13,7 | γρ. |
Χοληστερίνη | 18 | mg |
Νάτριο | 329 | mg |