myDiatrofi

Πίτσα κινόα με τραγανό ζυμάρι

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία: Πίτσες-πίτες

 

pitsa-kinoa-me-tragano-zymari

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε τη κινόα σε ένα μικρό μπολ και καλύψτε τη με νερό. Αφήστε τη κινόα απορροφήσει το νερό κατά τη διάρκεια της νύχτας ή για τουλάχιστον 8 ώρες. Στραγγίστε και ξεπλύνετε καλά τη κινόα (αυτό θα ξεπικρίσει το φλοιό της κινόα). Τοποθετήστε τη κινόα, ¼ φλιτζάνι νερό, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι στο μπολ του επεξεργαστή τροφίμων. Χτυπήστε μέχρι να ομαλοποιηθεί το μείγμα, για περίπου 2 λεπτά.
  2. Τοποθετείστε λαδόκολλα σε ένα στρογγυλό ταψί 20 εκ. και στη συνέχεια ψεκάστε με σπρέι μαγειρέματος. Προσθέστε το μείγμα στο ταψί λειαίνοντας το με μια σπάτουλα.
  3. Ψήστε την κρούστα για 15 λεπτά στους 220 ° C. Αφαιρέστε τη λαδόκολλα από κάτω από την κρούστα.
  4. Γυρίστε την κρούστα από τη άλλη πλευρά και να επιστρέψτε τη στο φούρνο να ψηθεί για 5-10 λεπτά ακόμα ή μέχρι να ροδίσει και γίνει τραγανή.
  5. Αφαιρέστε από το φούρνο και προσθέστε τη σάλτσα, το τυρί, τη ντομάτα και το πιπέρι. Επιστρέψτε τη στο φούρνο και ψήστε για άλλα 10 λεπτά, ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
  6. Κόψτε την πίτσα σε τέσσερα κομμάτια και απολαύστε την!

Καλή σας όρεξη!!!

Υλικά για 4 μερίδες:

 

  • ¾ φλιτζανιού κινόα
  • ¼ φλιτζάνι νερό
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
  • σπρέι μαγειρικής ή 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. σάλτσα ντομάτας
  • 1 φλιτζ. μοτσαρέλα τεμαχισμένη
  • 1 ντομάτα τεμαχισμένη
  • Πιπέρι

Tips: Μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε υλικό της αρεσκείας σας. Μια εύκολη συνταγή για υγιεινή πίτσα κινόα με τραγανό ζυμάρι. Η διατροφική αξία της κινόα από πλευράς πρωτεΐνης αποτελεί εξαιρετική πηγή πλήρους πρωτεΐνης. Παρακολουθήστε το βίντεο πως παρασκευάζεται η κινόα πίτσα με τραγανό ζυμάρι

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 175 γρ.
Ενέργεια 256 kcal
Πρωτεΐνες 9,8 γρ.
Υδατάνθρακες 23,4 γρ.
Λιπαρά 13,7 γρ.
Χοληστερίνη 18 mg
Νάτριο 329 mg
myDiatrofi8
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Πίτσα μεσογειακή Πίτσα μαργαρίτα ιταλική »