Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, το τσάι και τα μυρωδικά και ανακατεύομε.
- Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι υπάρχει αρκετός χώρος στο κατσαρολάκι για να αυξηθεί ο όγκος των υγρών.
- Αφήνουμε να πάρει μια βράση και να αποκτήσει ομοιόμορφο μαύρο χρώμα.
- Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το γάλα, και το αφήνουμε να πάρει βράση.
- Ρίχνουμε το τσάι προσεκτικά μέσα στη κούπα χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι στραγγίζοντας τα υπολείμματα του γάλακτος και σερβίρουμε.
Υλικά για 1 μερίδα:
- 1 φλιτζάνι νερό
- 1 φακελάκι τσάι
- ¼ κουταλάκι τζίντζερ (προαιρετικά)
- ¼ κουταλάκι κάρδαμο
- 5-6 κλωναράκια γαρίφαλου
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 1 κουταλάκι μέλι
- ½ φλιτζάνι γάλα 1,5%
Πίνοντας τσάι λάτε, ο οργανισμός μας ενισχύει τα επίπεδα αντιοξειδωτικών αποθεμάτων του, καθώς τα φλαβονοειδή που βρίσκονται στο φύλλο του τσαγιού αποτελούν μια άριστη πηγή αντιοξειδωτικών στοιχείων που θωρακίζουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
| Διατροφικά στοιχεία | ||
|---|---|---|
| Ποσότητα ανά μερίδα | 236 | γρ. |
| Ενέργεια | 121 | kcal |
| Πρωτεΐνες | 4 | γρ. |
| Υδατάνθρακες | 23 | γρ. |
| Λιπαρά | 2 | γρ. |
| Χοληστερίνη | 8 | mg |
| Νάτριο | 61 | mg |
