Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, το τσάι και τα μυρωδικά και ανακατεύομε.
- Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι υπάρχει αρκετός χώρος στο κατσαρολάκι για να αυξηθεί ο όγκος των υγρών.
- Αφήνουμε να πάρει μια βράση και να αποκτήσει ομοιόμορφο μαύρο χρώμα.
- Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το γάλα, και το αφήνουμε να πάρει βράση.
- Ρίχνουμε το τσάι προσεκτικά μέσα στη κούπα χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι στραγγίζοντας τα υπολείμματα του γάλακτος και σερβίρουμε.
Υλικά για 1 μερίδα:
- 1 φλιτζάνι νερό
- 1 φακελάκι τσάι
- ¼ κουταλάκι τζίντζερ (προαιρετικά)
- ¼ κουταλάκι κάρδαμο
- 5-6 κλωναράκια γαρίφαλου
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 1 κουταλάκι μέλι
- ½ φλιτζάνι γάλα 1,5%
Πίνοντας τσάι λάτε, ο οργανισμός μας ενισχύει τα επίπεδα αντιοξειδωτικών αποθεμάτων του, καθώς τα φλαβονοειδή που βρίσκονται στο φύλλο του τσαγιού αποτελούν μια άριστη πηγή αντιοξειδωτικών στοιχείων που θωρακίζουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 236 | γρ. |
Ενέργεια | 121 | kcal |
Πρωτεΐνες | 4 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 23 | γρ. |
Λιπαρά | 2 | γρ. |
Χοληστερίνη | 8 | mg |
Νάτριο | 61 | mg |