
Εκτέλεση
- Σε κατσαρόλα ή σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 200 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση.
- Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε 2 κουταλάκια κέτσαπ. Στη συνέχεια ρίχνετε το βαλσάμικο ξίδι. Λιώνετε ελαφρώς τα ντοματίνια με πιρούνι για να βγάλουν όλο το χυμό τους.
- Έπειτα από 3-4 λεπτά περίπου προσθέτετε 6 μεγάλα φύλλα βασιλικού. Ανακατεύετε και αφήνετε το βασιλικό ν’ αρωματίσει τον πολτό καθώς κρυώνει.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 16 μερίδες:
- 200 γρ. ντοματίνια
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- ½ κουτ. γλυκού βαλσάμικο
- 2 κουτ. γλυκού κέτσαπ
- 6 μεγάλα φύλλα βασιλικού
- Αλατοπίπερο
Tips: Μη διστάσετε να προσθέσετε κι άλλο αλατοπίπερο αν χρειάζεται. Η κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε 1 κουταλιά της σούπας. Συνταγή για σάλτσα με ντοματίνια ιδανική για ζυμαρικά, κρέας και σάντουιτς. Μια σπιτική, εύκολη και μοσχοβολιστή σως ντομάτας που θα λατρέψετε.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 15 | γρ. |
Ενέργεια | 17 | kcal |
Πρωτεΐνες | 0,1 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 0,6 | γρ. |
Λιπαρά | 1,6 | γρ. |
Χοληστερίνη | 0 | mg |
Νάτριο | 45 | mg |
