Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλινο και το σκόρδο και μαγειρεύουμε με κλειστό το καπάκι, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, περίπου 8 λεπτά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας, για 3 λεπτά. Ρίχνουμε το ζωμό και τις τριμμένες ντομάτες μέσα στη κατσαρόλα. Φέρνουμε σε σημείο βρασμού, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς ελαφρά.
- Δένουμε, με ένα κομμάτι σπάγκο κουζίνας, τα κλωναράκια μαϊντανού, θυμαριού, δάφνης και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Αφαιρούμε και πετάμε τα βότανα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε μερίδες στο μπλέντερ και πολτοποιούμε έως ότου ομογενοποιηθεί. Επιστρέφουμε τον πουρέ στην κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Χτυπάμε με σύρμα την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι. Το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Μοιράζουμε τη σούπα σε μπολ ή βαθιά πιάτα και σερβίρουμε αμέσως.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 4 μερίδες:
- 4 κουτ. σούπας βούτυρο ανάλατο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 καρότο, ψιλοκομμένο
- 1 κοτσάνι σέλινο, ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 5 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 ½ φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο
- 750 γρ. ντομάτες αποφλοιωμένες και τριμμένες
- 3 κλωναράκια μαϊντανό
- 3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 1 ¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Tips: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το βούτυρο με ελαιόλαδο. Επίσης η κρέμα γάλακτος μπορεί να αντικατασταθεί με συμπυκνωμένο γάλα. Μια υπέροχη, κρεμώδης και εύκολη ντοματόσουπα βελουτέ.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 320 | γρ. |
Ενέργεια | 331 | kcal |
Πρωτεΐνες | 7,2 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 30,2 | γρ. |
Λιπαρά | 20,2 | γρ. |
Χοληστερίνη | 53 | mg |
Νάτριο | 1400 | mg |