Εκτέλεση
- Αρχικά καθαρίζουμε τα ψάρια και τα τεμαχίζουμε σε μεγάλα κομμάτια. Πλένουμε τα λαχανικά και περνάμε από τον τρίφτη μια πατάτα και ένα κρεμμύδι.
- Σε μια μεγάλη και φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα τριμμένα λαχανικά, τα σοτάρουμε ελάχιστα και τα σβήνουμε με νερό.
- Ωστόσο έχουμε κόψει τις πατάτες, τα καρότα και τα κρεμμύδια σε χοντρές ροδέλες και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα σε στρώσεις (μια στρώση πατάτες-μια κρεμμύδια) και στην πάνω μεριά βάζουμε το ψάρι. Προσθέτουμε νερό, τόσο ώστε να μη σκεπάζει το ψάρι και ρίχνουμε και το αλάτι.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε την κακαβιά να πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Αφού ψηθούν ψάρι και πατάτες (20 λεπτά περίπου), ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, αφήνουμε το φαγητό για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά και έπειτα το αποσύρουμε.
- Σερβίρουμε ζεστή προσεκτικά σε βαθιά πιατέλα.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 5 μερίδες:
- 1 κιλό διάφορα ψάρια (μπακαλιάρος, ροφός, στείρα, σκορπίδι, πέρκα κ.ά.)
- ½ κιλό πατάτες
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 3 καρότα
- ½ ποτήρι νερού λεμόνι
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- ½ πρέζα αλάτι
- ½ πρέζα πιπέρι
Tips: Μπορείτε να σερβίρετε τα ψάρια χωριστά από τη σούπα. Μια πολύ νόστιμη και εύκολη συνταγή για κακαβιά σούπα. Η κακαβιά είναι μια ιδιαίτερη παραδοσιακή συνταγή ψαρόσουπας των νησιών.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 320 | γρ. |
Ενέργεια | 439 | kcal |
Πρωτεΐνες | 34,2 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 19 | γρ. |
Λιπαρά | 25,2 | γρ. |
Χοληστερίνη | 107 | mg |
Νάτριο | 261 | mg |