Εκτέλεση
- Πλένουμε το μαρούλι, τα λάπαθα και το σπανάκι με μπόλικο νερό και τα στραγγίζουμε.
- Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το ζωμό και το κρασί με αλάτι και, μόλις κοχλάσει, ρίχνουμε τα χορταρικά, τις πατάτες και τη ρέβα. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε δόσεις στο μπλέντερ. Αδειάζουμε σε σουπιέρα. Ρίχνουμε το κρεμμυδάκι, πασπαλίζουμε με πιπέρι και προσθέτουμε το γάλα ή το γιαούρτι.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 6 μερίδες:
- 1 μεγάλο μαρούλι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
- 2 πατάτες, καθαρισμένες, κομμένες σε κύβους
- 150 γρ. λάπαθα ή σέσκουλα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
- 150 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
- 2 λίτρα ζωμός λαχανικών
- 1 φλιτζ. τσαγιού κρασί (κατά προτίμηση αφρώδες ή γλυκό ροζέ)
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο ή 1 κουτ. σούπας σχοινόπρασο ξερό
- 3 κουτ. σούπας γάλα ή γιαούρτι
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- χυμός λεμόνι κατά βούληση
- για το γαρνίρισμα αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Tips: Ο μαϊντανός, το θυμάρι ή/και η ρίγανη ταιριάζουν με ευρεία γκάμα λαχανικών. Αν θέλετε να προσθέσετε σέλινο, χρησιμοποιήστε το με μέτρο, καθώς το άρωμα του είναι πολύ ισχυρό. Απολαυστική, υγιεινή και ελαφριά χορτόσουπα με ποικιλία λαχανικών, ιδανική για δίαιτα αφού παρέχει λίγες θερμίδες.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 446 | γρ. |
Ενέργεια | 141 | kcal |
Πρωτεΐνες | 3,3 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 14,3 | γρ. |
Λιπαρά | 7,8 | γρ. |
Χοληστερίνη | 1 | mg |
Νάτριο | 561 | mg |
