Το κρέας του αγριογούρουνου είναι σε γενικές γραμμές καλύτερη επιλογή από το χοιρινό, διότι καταναλώνει φυσικές τροφές και δεν περιέχει αυξητικές ορμόνες ή αντιβιοτικά. Όσον αφορά τα θρεπτικά συστατικά του, το αγριογούρουνο στα 100 γρ. περιέχει περίπου 76 mg χοληστερόλης ενώ το χοιρινό μπούτι 94 mg. Τα ενήλικα άτομα με χοληστερόλη μπορούν να καταναλώνουν μία μέτρια μερίδα (130 γρ.) ψαχνό από αγριογούρουνο ανά μήνα περίπου με συνοδευτικό απαραιτήτως σαλάτας λαχανικών. Επίσης τα παιδία που βρίσκονται στην ανάπτυξη μπορούν να καταναλώνουν αγριογούρουνο μια με δυο φορές ανά δεκαπέντε ημέρες, το οποίο είναι πλούσια πηγή πρωτεΐνης επειδή περιέχει 28 γρ. πρωτεΐνη στα 100 γρ. κρέατος.
2013
21
Σεπ
Αγριογούρουνο. Ποια τα θρεπτικά του συστατικά;
Γράφτηκε από τον Τόνι Νζέιμ Κατηγορία: Κρέας-Πουλερικά-Θαλασσινά
