
Εκτέλεση
- Λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι και τις ανακατεύουμε καλά με τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι, το λάδι και το γάλα.
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε τα δυο άλευρα και τη σόδα να αφρατέψουν και να σπάσουν τυχόν σβόλοι.
- Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί με μια κουτάλα, στο τέλος προσθέτουμε και την τρούφα.
- Ψήνουμε σε παραλληλόγραμμη φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη ελαφρώς στους 160 βαθμούς, στη μεσαία σχάρα για 40 λεπτά.
- Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί το κέικ βυθίζοντας ένα μαχαίρι. Αν βγαίνει υγρό περιμένουμε 5-10 λεπτά ακόμη. Όταν ψηθεί, το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά στη φόρμα και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Υλικά για 12 μερίδες:
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. αλεύρι χαρουπιού
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ. γλυκού σόδα
- 2 αυγά
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 2 μπανάνες ώριμες
- 100 γρ. γάλα
- 50 γρ. τρούφα υγείας
Tips: Αν θέλετε να έχει επικάλυψη το κέικ, ο καλύτερος συνδυασμός είναι η καραμέλα γάλακτος ή γλάσο σοκολάτας. Ένα εύκολο κέικ με χαρουπάλευρο (αλεύρι χαρουπιού), ιδιαίτερα νόστιμο και υγιεινό.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 70 | γρ. |
Ενέργεια | 202 | kcal |
Πρωτεΐνες | 3,3 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 31,3 | γρ. |
Λιπαρά | 7,1 | γρ. |
Χοληστερίνη | 31,9 | mg |
Νάτριο | 97 | mg |
