Εκτέλεση
- Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μελώσουν και να σκουρύνουν λίγο.
- Πασπαλίζουμε με το αλεύρι προσέχοντας μην σβολιάσει και σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε το θυμάρι, το νερό, τον ζωμό κότας και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς, περνάμε την σούπα στο μίξερ ή στο μπιμερ, να λιώσουν τα κρεμμύδια, ρίχνουμε την γραβιέρα και πριν το σερβίρισμα τα κρουτόν.
- Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 6 μερίδες:
- 225 γρ. βούτυρο
- 6 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- θυμάρι
- 4 κ. σούπας αλεύρι
- 1 λίτρο νερό
- 1 λίτρο ζωμό κότας
- 500 γρ. λευκό κρασί
- 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- κρουτόν για το σερβίρισμα
Tips: Αντί για φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι μπορούμε να προσθέσουμε πάπρικα καυτερή η κόκκους ροζ πιπέρι. Συνταγή κρεμμυδόσουπα βελουτέ με 461 θερμίδες ανά μερίδα. Εύκολη, απλή και άκρως απολαυστική σούπα με κρεμμύδι.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 380 | γρ. |
Ενέργεια | 461 | kcal |
Πρωτεΐνες | 7,8 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 20,1 | γρ. |
Λιπαρά | 38,8 | γρ. |
Χοληστερίνη | 101 | mg |
Νάτριο | 628 | mg |