
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με ελαιόλαδο το κρεμμύδι το πράσο και το σκόρδο. Προσθέτουμε τον αρακά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4’ σβήνουμε με λευκό κρασί. Στην συνέχεια ρίχνουμε το ζωμό κότας και βράζουμε για 20’ λεπτά. Χτυπάμε την σούπα με ένα robot coupe μέχρι να διαλυθούν όλα τα υλικά μας και την σουρώνουμε από ένα πολύ ψιλό σουρωτήρι. Ξανά βράζουμε την σούπα μας και ρίχνουμε την κρεμά γάλακτος ανακατεύοντας καλά. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε την σούπα σε ένα φλιτζάνι του καφέ.
- Παράλληλα σε ένα μικρό κατσαρόλι βράζουμε την κρεμά με το γάλα και μετά προσθέτουμε το γιαούρτι μαζί με το χυμό-ξύσμα του μοσχολέμονου ανακατεύοντας καλά, αρωματίζουμε με άνηθο και αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε καλά με ένα robot coupe δημιουργώντας αφρό και τον σερβίρουμε πάνω από την σούπα.
- Τέλος αφού έχουμε παγώσει το αυγοτάραχο στην κατάψυξη τρίβουμε με ένα τρίφτη την ποσότητα που εμείς επιθυμούμε πάνω από τον αφρό.
Υλικά για 4 μερίδες:
Για την σούπα:
- 500γρ. Αρακά
- 1 κρεμμύδι
- 40γρ. πράσο
- ½ σκελίδα σκόρδο
- 50ml Ελαιόλαδο
- 60ml λευκό κρασί
- 500ml ζωμό κότας
- 150ml κρέμα γάλακτος
- Αλάτι – πιπέρι
Για την ξινή κρέμα:
- 100 γρ. γιαούρτι
- 100 ml γάλα
- 70 ml κρέμα γάλακτος
- 1 μοσχολέμονο
- (το ξύσμα κ το χυμό του)
- 10 γρ. άνηθο
- αλάτι - πιπέρι
Για το αυγοτάραχο Μεσολογγίου:
- 1 αυγοτάραχο (το παγώνουμε στην κατάψυξη για να μπορεί να τριφτεί)
Ο αρακάς αποτελεί μια θαυμαστή τροφή για την υγεία μας και στην ξηρή του μορφή αποτελούσε τρόφιμο από τους αρχαίους χρόνους. Αποτελεί πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών και υδατανθράκων, ενώ ταυτόχρονα έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 482 | γρ. |
Ενέργεια | 406 | kcal |
Πρωτεΐνες | 10 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 28,1 | γρ. |
Λιπαρά | 18,3 | γρ. |
Χοληστερίνη | 219 | mg |
Νάτριο | 1164 | mg |
