Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με μαλακή βούρτσα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Βράζουμε τα μανιτάρια σε άφθονο αλατισμένο νερό για περίπου 3-5 λεπτά. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα, τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το σκόρδο.
- Πλένουμε τον μαϊντανό, τον τινάζουμε να στεγνώσει και μαδάμε τα φυλλαράκια του από τα κλωνάρια.
- Ανακατεύουμε καλά το ξίδι με το ελαιόλαδο και τον μαϊντανό, και αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε τα υλικά με το ντρέσινγκ και αφήνουμε να τραβήξουν για τουλάχιστον 6 ώρες. Ανακατεύουμε κάθε τόσο τα μανιτάρια ή κουνάμε πέρα δώθε το μπολ.
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 4 μερίδες:
- 500 γρ. λευκά μανιτάρια
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- 3 κουτ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Tips: Εάν επιθυμούμε μπορούμε να προσθέσουμε 2-3 φρέσκα τσίλι. Καθαρίζουμε τα τσίλι, τα πλένουμε και τα κόβουμε στη μέση. Αφαιρούμε τα κοτσάνια και τους σπόρους και, αφού τα ψιλοκόψουμε, τα προσθέτουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Συνταγή για μανιτάρια μαριναρισμένα με βαλσάμικο ξύδι, μαϊντανό και ελαιόλαδο. Εύκολη και ελαφριά αλλά ιδιαίτερο ορεκτικό πιάτο.
Διατροφικά στοιχεία | ||
---|---|---|
Ποσότητα ανά μερίδα | 120 | γρ. |
Ενέργεια | 81 | kcal |
Πρωτεΐνες | 4,1 | γρ. |
Υδατάνθρακες | 7,2 | γρ. |
Λιπαρά | 4 | γρ. |
Χοληστερίνη | 0 | mg |
Νάτριο | 189 | mg |